Network Menu

2014

 

6 DECEMBER – SWEAs traditionella Luciafirande är tillbaka!
SWEA bjöd in alla Hongkongbor till ett traditionellt svenskt Luciafirande och vilken succé det blev! Skönsjungande luciatåg och fantastisk stämning, en tradition som är här för att stanna.

1 DECEMBER – SWEAs årliga julmiddag med ett svenskt julbord

 SWEAs populära julmiddag hölls i år på Wild Grass, och det blev ett ordentligt välbesökt evenemang, precis som det brukar! Med svensk julmat, dryck och högt i tak som det ska vara på en julfest med SWEA. 

 

13 NOVEMBER – Heldag cykeltur Tai Po till Sai Kung
Vi cyklade från Tai Po till Sai Kung och fick se landsbygd, byar, hav och vattendrag samt imponerande arkitektur. Fantastisk dag!

12 NOVEMBER – Frukostseminarium: CSR och kommunikation – varför företags samhällsengagemang blir viktigare I profileringsarbetet
Företag i väst, inte minst i Sverige, har länge varit duktiga på att utveckla och implementera CSR-initiativ som strategiskt stöttar affärsmodellen. SWEAn Caroline Briggert, seniorkonsult på Kreab Gavin Anderson i Hongkong delade med sig av sina erfarenheter inom CSR och kommunikation och ge en inblick i vart utvecklingen är på väg.

5 NOVEMBER – Lunch på China Club
Favorit i repris! Vi åt lunch tillsammans på China Club som är en av Hongkongs mest intressanta privatklubbar. Klubben är belägen i gamla Bank of China Building där art-deco inredning, som påminner om 30-talets Shanghai, blandas med mycket intressant contemporary art.

30 OKTOBER – Dragon Boating
Vi provade på Dragon Boat med en tränare i Stanley. Många var vi, och kul hade vi!

28 oktober – Ost & vin kväll
Ost och vinkvällen avnjöts på en takterass i Midlevels med en fantastisk och urban utsikt. Extra roligt var att Hong Kongs nya medarbetare från Svenska Kyrkan, Anders och Kerstin Johansson, kom.

24 september – Workshop: “Expat, flytta igen… Ett spännande liv men med utmaningar”
Nina Giustiniani är Executive Coach (and personal development trainer) och ledde en workshop för såväl nyinflyttade som “gamla” i Hongkong om livet som Expat. Vi var 10 Sweor som delade med oss av våra erfarenheter och diskuterade vad vi upplevt och hur vi själva hanterat situationen. Mycket intressant!

19 september – Shopping i Shenzhen
Vår egen “expert” Maria King tog med sig en grupp och delade med sig var hennes favoritställen finns i Shenzhen. Det blev en fylld dag av shopping, shopping och mer shopping!

17 september – Välkomstmingel image-2
Ett stort gäng på 20 sweor samlades hos en Swea i Shouson Hill, och vilket lyckat mingel det blev! Många nya vänner träffades och minglade.

Foto: Anna Kimura

 

 

 

 

 

4 september – Välkomstlunch
Välkomstlunchen, som i år hölls på en restaurang i Soho, var lika populär och trevlig som den alltid är, där både nya och “gamla” sweor träffades och pratade igenom sommaren.

27 augusti – Välkomstkaffe för nya i Hongkong
Den 27 augusti bjöd en SWEA på kaffe för nya sweor i Hongkong. Det blev ett perfekt tillfälle att knyta nya kontakter och ställa frågor om hur det är att bo i Hongkong.

30 Maj – Sillalunch

20140530_133556

Säsongen avslutades med traditionell Sillalunch hemma hos en Swea på South Side. Fullt hus och mycket nöjda deltagare som sade farväl och ses igen efter sommaren!

Foto: Marianne Andrén

 

 

 

23 maj – Familjerättsliga frågor

morgonseminar

Den 23 maj bjöd vi in Annette M Houlihan från Carey, Suen & Associates Limited för ett frukostmöte.
Annette höll en presentation om familjerättsliga frågor vad som gäller här i Hong Kong. Annette bjöd på kaffe och smörgås och SEB var snälla och lånade ut lokalen.
Vi var 15 personer. Annette är öppen för att köra ett liknande event i höst om intresse finns.

Foto: Elin Christensson

 

 

 

 

 

 

21 maj – Ost & Vin kväll samt Bokbytarkväll

vinbytarkvall

Glada sweor träffades för att avnjuta en ostbricka, gott vin och byta böcker, tidningar och DVD.

Foto: Nina Lee

 

 

 

 

 

14 maj – High Tea afternoontea2014
Det blev full tillställning när programgruppen ordnade Afternoon Tea på
Cafe Gray Deluxe.

Foto: Anna Säll Kimura

 

 

 

 

 

8 maj – Prova-på: Konstskola konstskola2014
STORT tack till duktiga och trevliga Emma Fordham som bjöd in oss Sweor till sin coola inspirerande atelje!
Vi var 6 glada personer som fick lära oss att måla akvarellfärger och ett öga som sedan blev ett fint collage! Vi var nog allihop var överraskade att vi faktiskt “kunde” göra något så fint.

Foto: Nina Lee

 

 

 

30 april – Valborgvalborg2014

Det blev en toppenkväll tillsammans på stranden i Repulse Bay för Valborgsfirande. Bålen tändes och regnet höll sig borta.

Foto: Lisa Colldén Hemberg

 

 

 

29 april – Stadsvandring i Wanchai med Jason Wordie wanchai2014-2
Jason Wordie, som är en av Hongkongs mest populära guider, visade oss kända och mindre kända platser i Wanchai under
en hel förmiddag. Jason pratade om Hongkongs historia och nutid på ett mycket fascinerande sätt och vi var ett stort gäng som lyssnade och lärde.

Foto: Elin Christensson

 

 

 

10 april – Introduktion till Mahjong
Ingela Aldrin höll en introduktion till mahjongens mysterier för nybörjare, men även veteraner var med.

9 april – Hästkapplöpning i Happy Valley hastkapplopning1
Vissa var riktiga gamblers och gick med plus, medan andra gick hem fattigare men en erfarenhet rikare. Rolig kväll!!
Foto: Elin Christensson

 

 

3 april – Ärtan
Den årliga populära Ärtan hölls i år hos en SWEA i Stanley och var precis lika populär som alltid.

26 mars – Besök till Bethune House
Detta populära och fullbokade besök till Bethune House var mycket uppskattat. Syftet med vårt besök på Bethune House var bland annat att få kunskap om och inblick i på vilka villkor gästarbetare i Hongkong får anställning, hur utsatta de är och att få träffa och att få prata med kvinnor som råkat illa ut.
Om man vill stödja Bethune House så kan man kontakta dess föreståndarinna, Edwina Antonio, eller sätta in pengar på nedanstående konto.
edwina.antonio(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com   mobil:  9488 9044 bethunehouse86(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com
Betalningsmottagare: The Bethune House Migrant Women’s Refuge Ltd
Bank: Hang Seng Bank
Kontonummer: 284-8-24 13 09
(Kom ihåg att det är viktigt att stava rätt om man vill sätta in pengar på kontot.)

20 mars – Promenad och guidning av Sham Shui Po kvarteren

shamshuipo3

Där finns allt som pyssel och sykunniga älskar. Vi började med att ta oss till “Hawker Bazaar” en tygmarknaden som håller till under presenningar och korrigerat plåt. Första intrycket är unken luft och gamla tyger från golv till tak. Men här kan du hitta vackra spetsar och chiffongtyger om du tittar noga bland tygbalarna.

Efter marknaden tog vi oss till gatorna där man säljer allt som behövs vid smyckes tillverkning. Där finns också band och mycket annat roligt. Johanna hittade kristaller att fästa på kläder. Själv köpte jag öljetter till ett segeltak där hemma i Sverige.

shamshuipo4

Sham Shui Po är ett av mina favorit ställen i HK. När jag tar mig dit upptäcker jag alltid nya affär med kul och annorlunda grejor.

Anne