Network Menu

2015

Aktiviteter som varit

5 DECEMBER – Luciafirande
Årets mycket populära luciafirande var lika populärt som vanligt, med skönsjungande barn, lussekatter och fina priser bland lotteriet. Hölls som vanligt i Bradbury School.

3 DECEMBER – Samtalsträff med prästen Anders Johansson (fm)

30 NOVEMBER – SWEAs julmiddag (kväll)
Underbar svensk julmat och trevligt sällskap på restaurang FINDS i TST. Alltid lyckat!

26 NOVEMBER –  Foodie tour (kväll)
BLEV TYVÄRR INSTÄLLT! NYTT DATUM KOMMER FRAMÖVER!
Hongkong är en av de restaurangtätaste städerna i världen och de mättar inte bara ditt behov, det är även en stor del av kulturen. Häng med på vår guidade Foodie tour och smaka på äkta delikatesser från det lokala köket. Det blir en kväll att minnas med många överraskningar!

18 NOVEMBER – Hongkong-baletten (em)
Vi var med bakom kulisserna på Hongkong-baletten.

12 NOVEMBER – After Whatever! (kväll)
Vi träffades på en bar i Central för mingla och umgås på ett enkelt och trevligt sätt, mycket uppskattat!

6 NOVEMBER – Samtal med svenska prästen Anders
Under hösten-vintern erbjöd vi ett antal väldigt uppskattade samtalsträffar i grupp med olika teman med Hongkongs egen präst Anders Johansson.

5 NOVEMBER – Utflykt till Tai-O och Buddhan
Vår ordförande och “Tai O-expert” Maria King tog med oss till Tai O, en liten fiskeby längst ute på ön Lantau. Efter att ha strosat runt på Tai O`s smala gator, tog vi oss upp till den stora Buddhan där vi också avslutade med en sen lunch.

15 OKTOBER – KvällsJunk

En kvällsaktivitet där de som ville bjöd med sin respektive var väldigt uppskattad. Vi bjöds en trevlig båttur, god mat och dryck och en fantastisk vy över ett färgsprakande Hongkong från sjösidan.

24 SEPTEMBER – Välkomstmingel

image

Även välkomstminglet hos swean Anna blev mycket välbesökt. Det bjöds på bubblande drycker och goda tillugg. Stämningen var hög emedan det pratades och minglades friskt!

Foto: Tove Lieberz

10 SEPTEMBER – Välkomstlunch

imageÅrets välkomstlunch var välbesökt då den lockade närmare 30-talet sweor, nya som gamla och avnjöts på restaurang Oolaa.

24 AUGUSTI – Välkomstfika

Ett tiotal sweor, möttes upp för en fika på Open Kitchen/IFC, nyfikna på hur alla hade haft det under sommaren som varit.

 

5 JUNI – Sillalunch

SWEA sillunch 2015
Vi avslutade säsongen traditionsenligt med den populära Sillalunchen, denna gång hos Swean Lotta Patrickson i hennes fantastiska villa ute  i Sai Kung Countrypark. Vi fick där avnjuta ett klassiskt smörgåsbord med massor av god mat, sill och nubbe blandat med mycket prat och skratt.

 Foto: Susanna Bolander Oscarson

 

 

6 MAJ – Utflykt till Dafeng konstnärsby i Kina 

image

Nöjda Sweor med sina konstinköp.

Swean Lisa Colldén Hemberg tog oss med på en heldagsutflykt till Dafeng nära Shenzhen, Kina. Vi besökte konstnärsbyn och fick se hur konst skapas och kopieras i mängder, både i gallerier och i konstnärsateljér i de många gränderna. Utflykten var mycket lyckad och många av oss köpte med oss konst, ramade in medhavd konst och beställde porträtt från medhavda foton.

Foto: Lisa Colldén Hemberg

 

 

30 APRIL – Valborgsmässoafton i Repulse Bay

image

Vårsång kring det mycket stämingsfulla Majbålet.

Det var då åter dags för det traditonella Valborgsfirandet på stranden I Repulse Bay. Det minglades friskt, filtar breddes ut och picnickorgar dukades fram och det hördes glada tillrop överallt medan barnen spelade fotboll i sanden eller lekte vid vattenbrynet. Vi var många som ivrigt hjälptes åt att skapa det Majbål iform av en sandhög som sedan lyste så stämningsfullt med alla dess tända lyktor. Ordförande Maria King hälsade alla välkomna, konsul Jörgen Halldin höll vårtal och vårsånger stämdes upp med hjälp och ackompanjemang av den svenske prästen Anders Johansson. Denna aktivitet var öppen för alla och det var väldigt roligt att så många kom.

Foto: Tove Lieberz

24 APRIL – Silversmide I Malin Ohlssons ateljé

image

Silversmideskursen resulterade i otroligt personliga och fina smycken.

Swean och silversmeden Malin Ohlsson, med kollegor, bjöd in oss till deras fina ateljé där vi fick lära oss lite grunder i silversmide. Därefter fick vi göra varsitt smycke som vi sedan fick ta med oss hem. Denna kurs blev fullbokad snabbt och vi alla fick mersmak för silversmide.

Foto: Helén von Zweigbergk

 

16 APRIL – Mitt Hongkong: Sheung Wan

image

Ingela berättar om stadsdelen Sheung Wan.

Regelbundet visar en Swea sitt Hongkong, delar med sig sina smultronställen och berättar om hur det är att bo just där. Den här gången fick vi upptäcka den charmiga stadsdelen Sheung Wan tillsammans med swean Ingela Wiese. Under några timmar promenerade vi runt, tittade på arkitektur, marknader, små parker, tempel, butiker, konst och affärer. Vi hann till och med besöka en ormrestaurang där några modiga sweor vågade sig på att smaka ormvin! Vi avslutade med en gemensam lunch på en lokal och pittoreskt bullrig dumplingsrestaurang. Denna utflykt var fullbokad och samtliga deltagare mycket nöjda!

 Foto: Helén von Zweigbergk

 

19 MARS – Ärtan

Ännu en tradition inom SWEA: den årliga Ärtsoppemiddagen, Ärtan. I år slog vi ihop oss med Ärtsoppeklubben i Hong Kong och sågs på Restaurant FINDS i TST. Middagen var som vanligt mycket uppskattad och det var extra trevligt att denna gång få lite herrsällskap!

 

4 MARS – Fotokurs “Coffee, Cakes & Cameras”

image

Nina de Vries instruerar.

Det var den perfekta börjarfotokursen för oss som har en digitalkamera och ville lära oss mer om dess funktioner. Kursen hölls hemma hos fotograf Nina de Vries i Stanley. Hon undervisade en liten grupp och bjöd på kaffe och kaka. Kursen var mycket populär och blir säkert en favorit i repris härframöver.

Foto: Anna Säll Kimura

 

26 FEBRUARI – Fet-torsdag hos en Swea i Clearwater Bay 

semlor2015

Favorit i repris: Förmiddagskaffe med hembakade semlor blev en riktig succé! Denna gången var vi hos en Swea i Clearwater Bay som hade gjort underbara semlor och bjöd på fantastisk utsikt. MUMS! 

10 FEBRUARI – SWEA Hong Kongs Årsmöte och Årets Tjejmiddag

Alla medlemmar var välkomna på Årsmöte med efterföljande middag på Royal Hong Kong Yacht Club, Kellett Island, Causeway Bay. Vi åt en god trerättersmiddag i the Chartroom med utsikt över Victoria Harbour och den nya styrelsen valdes in. 

5 FEBRUARI- AW I Repulse Bay och Sai Kung

Årets första AW drink, dvs After Work eller After Whatever! Vi maxade med två AW samtidigt: en i Sai Kung och en på nya Pulse i Repulse Bay. Mycket kul och mycket uppskattat! Det blir nog en favorit i repris på den. 

29 JANUARI – Kaffe för nya och “gamla” Sweor!
Vi välkomnade nya Sweor till Hongkong! Vi var många som träffades för dricka kaffe och ses igen efter juluppehållet på Starbucks på Queens Road Central (mittemot Zara).

 

21 JANUARI – Understanding and appreciating Chinese New Year traditions – with Christine Chan
Inför Chinese New Year hade vi glädjen att ha Christine Chan som föredragshållare för SWEA. Christine är en mycket populär föredragshållare i Hong Kong inom Chinese Culture. Nu var det SWEAs tur! Den 21a januari (förmiddag) höll Christine ett seminarium för SWEAs medlemmar om Chinese New Year traditions. Christine berättade om traditionerna, hur de uppstått och vad de betyder för den kinesiska kulturen. Mycket populärt och intressant för alla oss som var där!