Network Menu

Ny ordförande för SWEA Hongkong

Vår fantastiska ordförande sedan nästan två år tillbaka, Maria King, lämnar Hongkong för nya äventyr i New York. Dock är vi väldigt glada att få presentera vår nya ordförande, Susanna Bolander Oscarson. För er som ännu inte känner Susanna så låter vi henne presentera sig själv nedan.

 

Susanna Oscarsson beskHej alla härliga Sweor,

jag har snart varit i HK i två år och bor ute i Sai Kung tillsammans med min man Joakim och våra tre barn. Vårt liv har aldrig varit tråkigt som vi brukar säga här hemma. Vi har fått se stora delar av världen och har tidigare bott i Rom, KL, Palo Alto (USA) och vid tre olika tillfällen i Beijing.
Jag är utbildad specialistsjuksköterska inom pediatrik samt skola men har även arbetat med mycket annat genom åren, mentor för kinesiska barnsjuksköterskor, ansvarig för sjukvården på ett barnhem i KL, skolsköterska i Kina samt arbetat och drivit välgörenhetsprojekt på flera ställen etc etc. Är man ute i världen får man uppleva mycket och det leder ju ofta till att man av en slump hoppar på nya utmaningar!
Vad hittar jag på i Hong Kong?
Jo, jag strosar gärna omkring i Sham Shui po, går på wetmarket i Kina, syr upp och designar kläder i Kina, där jag får använda min kinesiska, hikar eller kollar in spännande kvarter i Hong Kong men bäst av allt är ändå familjen och alla fina vänner jag fått här och de är jag allra helst med!
Jag har varit med Swea i Bejing och SF och anser att Swea har en stor betydelse runt om i världen. Nya band knyts, man utvecklas och man har roligt tillsammans.
Tillsammans hoppas jag att vi kan fortsätta att ha just trevligt, roligt och uppleva mycket samt sprida vår svenska kultur och traditioner vidare. Låt oss hjälpas åt! Är du intresserad av att hålla i något evenemang, har du frågor eller bara vill ses så hör av dig!

Varma hälsningar
Susannaxx

susanna(Replace this parenthesis with the @ sign)familyoscarson.se