Network Menu

Världsmötet i Perth blev en succé!

Under tre världsmötesdagar träffades över 200 Sweor från hela världen i Perth, Västra Australien. Programmet var gediget och engagemanget och aktiviteten var på högsta nivå.

Under en första utflyktsdag till den fina kuststaden Fremantle med bl a ett besök i det lokala fängelset och en härlig lunch på The Blue Duck besökte vi också den fantastiska Kings Park och fick en lektion i användandet av naturens tillgångar på aboriginskt vis.

Välkomstmingel med en traditionell ceremoni av Ingrid Cumming, som kallade andar och förfäder att vaka över oss som rest långväga för att uppleva deras land, inledde vår vistelse Down Under.

Regionen, för min del Asien, var i fokus dag två. Vi hade en lång och mycket produktiv mötesdag som avslutades med Regionens Årsmöte. Saker som diskuterades under förmiddagen var sponsring, donationer, miljön och mycket intressanta aktiviteter, projekt och idéer utbytes. Vi avslutade kvällen på South of Perth Yacht Club med marint tema, sång, fotografering, glittrande pärlor och massor med god mat.

Dag tre var det världsmöte för hela slanten! En intensiv dag med flera intressanta föreläsare och Sweor som höll föredrag. Mer information finns via denna länk: http://vm2017.swea.org/2017/vad-hande-vm2017/

Dag fyra till sju var det dags för efterresa för 75 glada sweor, Margaret River var destinationen. Vi bodde i Bunkers Bay och gjorde dagsutflykter till flera vingårdar, gallerier, stränder och andra intressanta platser. Valsafari, med mycket rikt utbud på vilda knölvalar var också något vi fick uppleva, samt kängurus i naturlig miljö och ölprovning på The Beer Farm.

 

Slutligen, en helt fantastisk resa som jag önskar alla sweor i Hong Kong hade fått uppleva. Att jag har mött så många härliga och intressanta personer, roffat åt mig av roliga och kreativa idéer och att få uppleva Australien för första gången är hela SWEA organisationens förtjänst. Vilka engagerade människor, vilket nätverk!

Jag vill också tipsa om kommande regionsmöte som anordnas i Bangkok i oktober nästa år.