Network Menu

Lyckat världsmöte i Dubai

I November hade jag förmånen att få representera Hong Kong vid SWEAs världsmöte i Dubai i Förenade Arabemiraten. Vi var 300 Sweor samlade för att utbyta erfarenheter och kunskap. Det blev ett möte fullt av gemenskap, kulturutbyte och nätverkande!

Innan jag åkte tänkte jag dock att det skulle vara lite nervöst att åka helt själv och inte känna någon som skulle dit. Men oj så fel jag hade! Resan började visserligen lite skakigt då taxichauffören körde mig till fel hotell. Men som tur var hade jag fått noggranna instruktioner av SWEA Dubai så jag fick snabbt förklara att detta inte var hotellet jag skulle till! Väl framme på rätt hotell möttes jag av en fantastisk välkomstkommitté som försåg mig med glada miner, matnyttig information och en goodie-bag fullspäckad med godsaker! Efter det var taxiresan som bortglömd!

Utflykt i Nya Dubai
Dagen efter skulle jag åka ensam på min första utflykt. Nervöst gick jag ombord på bussen som skulle visa oss omkring i Nya Dubai. Men det tog det inte en lång stund förrän jag hade hittat nya vänner. Vår guide för dagen var en norsk/bosnisk kvinna som bott i Dubai i 10 år. Hon berättade om hur Dubai hade förändrats och moderniserats under det sista årtiondet på ett sätt som nästan är ofattbart. Från 1971 då Dubai i princip bara var en öken till en nu hypermodern stad där allting självklart var världens största, bästa och vackraste. Vi fick åka upp i Burj Khalifa som är världens högsta byggnad och det var en mäktig upplevelse att se staden breda ut sig innan öknen åter tar vid.

Intressant konferens
På fredagen var det dags för en heldagskonferens där vi fick lyssna till spännande talare. Även om rummet till mestadels var fullt av blonda kvinnor så var mångfalden otrolig! Kvinnor från alla delar av världen i alla åldrar och alla med olika erfarenheter! Den talare som var mest intressant att lyssna till var en svensk tjej som var gift med en emirat. Hon berättade om deras liv och kulturella krockar. Det gav en mycket intressant bild av hur det är att leva i Dubai och den kultur som man som västerlänning kanske ibland har svårt att relatera till. Efter konferensen bar det av med jeepar ut till öknen där vi fick åka i sanddynerna, rida kameler och avnjuta en fantastisk måltid.

Asienmöte och flott middag
På lördagen var det äntligen dags för oss i region Asien att träffas och ha vårt årsmöte. Vi är numera 9 avdelningar i Asien då den nytillkomna avdelningen Sydney/ Adelaide/Canberra precis har startat upp. Normalt brukar vi har möten över Zoom så det var fantastiskt kul att äntligen träffa dessa kvinnor som jag tidigare bara har hört rösterna av! Det blev en dag med massa skratt och nya roliga idéer för hur numera ASOC regionen (Asien/Oceanien) ska arbeta framåt. På kvällen bjöds vi på ”grand finale” av SWEA:s 40-årsfirande med en galamiddag på Emirates Golf Club.

Ett uppdrag som engagerar
Jag är mycket stolt och tacksam att få vara med i SWEA och vara ordförande för SWEA Hong Kong. För mig är det verkligen det perfekta nätverket för svenska kvinnor utomlands att komma ihop och tillsammans skapa fantastiska upplevelser för livet! Så om du letar efter att engagera dig i ett nätverk som kan ge dig både styrelseerfarenhet och ett bra internationellt nätverk tveka då inte att ta steget och gå med i styrelsen. Vi kan garantera att du inte kommer att ångra dig! Kontakta valberedningen, sweahongkong(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com, för mer information