Network Menu

Hiking

Hongkong har ett enormt utbud av vandringsleder som man i dagligt tal nämner som Hike. Denna mångmiljonstad som ibland kallas för Asiens Manhattan är inte bara skyskrapor och het puls utan erbjuder många möjligheter till naturupplevelser.

SWEA Hong Kong träffas varje tisdag för att gå någon av stadens alla hikingleder. Vi varierar oss både vad gäller geografiskt läge och svårighetsgrad. Ibland blir det heldagshajker långt ute i New Territories och andra gånger kortare hajker mer centralt. Allt som oftast avslutar vi med lunch eller fika. Någon gång per år försöker vi göra något mer äventyrligt som till exempel en streamhike eller en 2-dagarshike med övernattning.

Det finns 4 huvudtrails i Hong Kong, HK-trail, Wilson, Mc Lehose samt Lantautrail. De är uppdelade i olika deletapper, så man kan gå trailen i omgångar eller om man hittar en favorit så kan man gå den flera ggr. Fördelen med att komma ut på tisdagarna är att vi ofta kan vandra i timmar utan att knappt möta några andra. Går man samma trail en söndag kan det vara som E6:an hemma i Sverige en fredag eftermiddag.

Att följa med på hike ger möjlighet att upptäcka Hong Kongs olika delar och fantastiska natur samtidigt som man får motion på köpet. För nyanlända är detta ett perfekt tillfälle att lära känna både Hong Kong och andra medlemmar, vi skulle vilja påstå att hiking är ett utmärkt form av speeddating för att träffa nya vänner!

Häng med!

Alla hikingevent läggs ut på gruppens Facebooksida >>.

Du kan även kontakta oss på sweahongkong(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com för mer information.

 

Några av våra gamla hiker (som vi återkommande repeterar)

——————————————————————————–

TimTamResevoirOnsdag 3/12 2008 Tai Tam Reservoir

Den 3:e december 2008 mötte åtta glada Sweor upp tidigt på morgonkvisten vid Park View för att få uppleva en del av Tai Tam Country Park. Lotta tog täten och förde hjorden uppför trappor med mycket stark stigning till Violet Hill. Det pustades och stönades i ledet……men när vi väl kom till toppen tyckte alla att den fantastiska utsikten var klättringen väl värd.

Här uppifrån såg vi ända ner till RedHill Peninsula och över till Repulse Bay. Denna del kallas också Wilson Trail # 1, vilken vi gick “baklänges”…något som kändes skönt när vi hoppade ner för över ett tusen trappsteg till Tze Kong Bridge. Istället för att fortsätta Wilson # 1 rakt fram över “The Twins” tog vi här av till vänster och följde stigen längs Tai Tam Intermediate Reservoir ner mot Tai Tam Reservoir Road där vi tog vänster igen för att leta oss upp till Tai Tam Upper Reservoir. Den sista backen upp tycktes oändlig, men oj vilken härlig känsla när vi väl kom upp till bron.

Följande del var mest på cementerad och plan mark, vilket inbjöd till mer obehindrat tjatter i gruppen. Snart stod vi åter vid Tze Kong Bridge där dagens gruppfoto togs. Nu kurrade det i magen så vi letade oss snabbt ner till Repulse Bay och den efterlängtade lunchen på Spices där vi mumsade på tandoori salmon, chicken butter curry och annat gott. En svensk sommar med 22 grader känns helt OK, men 22 grader i Hong Kong i december efter en sommar med över 35 känns lite kylig vilket gjorde att vi snart bröt upp för att skynda hem till den varma duschen.

——————————————————————————–

ngtungwaterfalls01 ngtungwaterfalls02Onsdag 10/9 2008 Ng Tung Waterfalls

Vi vara åtta Walkie Talkies som träffades på Tai Wo’s KCR station för att ta oss till Ng Tung Waterfalls. Efter en kort taxiresa var vi framme vid platsen där äventyret skulle börja. Vandringen skulle inte vara så jobbig, kanske lite mycket trappor i början.

Vi klättrade uppför i de djungelbeklädda bergen, och kom fram till första vattenfallet efter ca 1 tim. Vi slog oss ner och åt av våra medhavda mackor o dyl, och njöt av den vackra utsikten. Det var som i en reklamfilm för källvatten. Vandringen fortsatte uppför, fortfarande trappor. Vi gick genom djungel bestående av bambu och alla våra ?krukväxter?. Där klättrade porslinsblomman, plättar i luften, fikus och mycket annat. Fjärilar stora som gråsparvar flög runt oss. På ett ställe hade vägen rasat så vi fick klättra på klippblocken. Det var otroligt jobbigt och svettigt. Ett tag tänkte jag, nu dör jag, men kom genast på att det vore ju synd om de andra sju som skulle få bära ner mej. Det var det trevliga sällskapet och pratet som gjorde att man orkade.

När vi väl var på väg ner hoppade en grön orm med rött huvud ner precis framför oss, den fräste och gick i försvarsställning. Vi skreeeek och sprang baklänges. Ormen försvann snabbt in grönskan. Undrar vem som var räddast. Jag tror det var ormen. Detta var ett fantastiskt äventyr och jag ser redan fram emot nästa hike. Tack alla Ni som var med.

Kramar från Ammi

——————————————————————————–

16/3/08/ Hong Kong Trail 50km

Söndagen den 16/3 var vi 6 personer som möttes upp kl 07.00 vid Peaken för att gå hela Hong Kong Trail på en dag. Första halvan till Park View som tog 5 tim var som en söndags promenad.

Vid Park View mötte Agneta Rietz upp som en räddande Ängel med lunch, mera vatten och Gatorade. Vi passande även på att byta till shorts, ny tröja samt fräscha strumpor. Här tappade vi 2 vandrare (bangade! Skulle kolla Flower show i Victoria Park, va, när man kan vandra istället) Vi fortsatte mätta och glada i hågen uppför Jardines Lookout till solen tog musten ur oss. Vilken timing, den jobbigaste sträckan i stekande sol ingen bra start på andra ?halvan?.

Men jobbigast konstigt nog var catchwater vägen utmed ShekO road. Den var oerhört seg och tung och vi som fasade för trapporna efter Katamaran Beachen, dom var rena befrielsen efter det platta, det var en ren fröjd att få böja på benen igen! Tror aldrig att jag gått uppför dessa trappor så lätt.

Väl uppe vid ShekO Road så hade det gärna fått vara över för min del, men då hade vi Dragons Back kvar… Det var otaliga stunder under denna sträckan som vi mycket hellre hade varit med våra avhoppande kompisar i Victoria Park på Flower Show!!!! De sista 4 km var extremt dryga o tunga men väl framme i Big Wave Bay var vi hjältar och det tog oss 11 timmar och 15 min ( 30 min lunch) att genomföra hela Hong Kong Trail.

Vi är: Susanne Ringensson, Gunilla Rödström, Mikael Rietz och undertecknad. Vi kan försäkra er om att vi inte kommer att försitta ett tillfälle att påpeka och upplysa för vem som vill (eller inte höra) om vår bedrift.

Så mycket vet vi dock att, vi kommer inte göra det igen 🙂

Kai Ringensson kom som räddande Ängel nummer 2 och hämtade oss så vi slapp ta taxi. (Gunilla stackarn dock, var tvungen att släpa sig hela vägen till Sai Kung)

——————————————————————————–

12/3/08 MacLehose 7:an

Onsdagen den 12 mars laddade vi ännu mer för söndagens strapats och skulle gått 7:an och 8:an på McLehose men eftersom undertecknad hade snurrat till det och läst litet fel så blev det bara (!) 7:an.

Det räckte och blev över för totalt tog det 4 timmar, tre kvart innan vi ens kom på del 7 och 50 min att komma av hiken. Själva trailen tog 2 ½ tim.

Oerhört vacker trail och ansträngande men för varje trappsteg på Needle Hill fick man betalt i oslagbar utsikt. Så snart vi fått bilderna fotografen så lägger vi upp dem!

——————————————————————————–

9/3/08 Plover Cove Country Trail

Söndagen den 9/3 gick Plover Cove Country Trail som ligger i Nordöstra New Territory och går runt en av Hong Kong?s största resevoirer.

Vi hade en härlig söndag och på sina ställen fick vi hålla tungan rätt i mun för att inte hasa på ända. Hiken tog 6 timmar och var en bra upptakt till den kommande Hong Kong trail.

Det var en härlig avslutning på hiken, då man kom fram till Pak Sha Tau och till dammen så var det ett härligt folkliv. Hela familjer var ute cyklade, barn, föräldrar och gamla mormor baxades upp på hojen! Massor med flygande drakar i skyn och härligt relaxande och glada människor som njöt av de sista ljusa timmarna av söndagen och helgen.

REKOMMENDERAS men är tuff

——————————————————————————–

wilsontrail5_01 wilsontrail5_0223/1/08 Wilson Trail 5

Den 23/1 hikade vi Wilson Trail 5 som är en vandring som jag varmt rekommenderar. Vacker och sen är är det som att gå mitt i djungeln, aporna hänger som klasar i träden. Man får se till att ha ätit ordentligt innan man går för det är inte tillrådigt att äta utmed vägen för då kan man få problem med aporna. Det finns en Family walk som kan vara käck för barnfamiljer och den tar bara 1 timmma att gå.

——————————————————————————–

14/11/07 Lantau Trail 5 och 6

Hallo Walkie Talkies,

Den 14/11 gick vi en Hike som jag absolut rekommendera och som är en toppen utflykt om man har gäster. Vi gick 5:an o 6:an på Lantau trail till Tai O. En otroligt vacker hike med storslagen utsikt. Lite ansträngande men absolut värt det. Väl framme i Tai O hyrde vi en Speed boat med hopp om att få se några rosa Delfiner. Vi såg inga men fick en härlig båttur och vi fick se Tai O från vattnet och deras hus på pålar. Jättehärlig dag och detta gör man i sin vardag!

——————————————————————————–

cloudyhill01 cloudyhill0224/10/07 Wilson Trail 8 Cloudy Hill

Hej Alla Glada Vandrare,

För er som missade att gå Wilson Trail 8 till Cloudy Hill medsänder jag ett par bilder på oss tappra och jag vågar lova att denna Hike kommer i repris, för den var kanonfin. Vi hade väl lite för varmt men ändå, alltid lika trevligt.