Network Menu

FADDRAR

SWEA:s fadderverksamhet

Det är viktigt att alla nyanlända ska känna sig hemma så fort som möjligt. Vårt mål är att du ska få en så bra start som möjligt i din nya hemstad, Hongkong. När man anländer till en ny stad eller t o m ett nytt land kan det kännas ganska förvirrat och man har många frågor som man gärna vill ha svar på för att komma i gång med sitt nya liv. Var handlar man kött, fisk och grönsaker? Var finns den närmaste sjukvården? Vilka skolor skall vi söka till? Var hittar jag guldiga ballerina skor? Barnens aktiviteter… Ja massor med frågor kan dyka upp! Ingen fråga är konstig att ställa! Vi har själva varit nya här i HK och på många andra platser i världen!

En fadder kan vara ett bra sätt att få svar på alla frågor och få tips om olika ställen som gör vardagen här betydligt enklare!

Nedan finner du våra faddrar. Ta kontakt med någon av dessa när du har några frågor.

 

Hej jag heter Sara Sundberg! I augusti 2014 flyttade jag till Hong Kong med min familj, Ulf min man och våra två söner, Hugo 7 år och Adam 4 år. Innan Hong Kong bodde vi 6 år i New York och innan dess i Stockholm. Som ung bodde jag 6 år i Frankfurt med mina föräldrar och sen London 3 år för universitetsstudier. Här i Hong Kong bor vi på södra sidan i Repulse Bay och stortrivs. Hugo har precis gått klart sitt första år på HKIS (Hong Kong International School) och efter sommaren börjar även Adam där. Vi är väldigt aktiva och när barnen inte spelar fotboll på helgerna så beger vi oss gärna ut för att upptäcka den underbara naturen som Hong Kong har att erbjuda. Eftersom jag inte jobbar har jag valt att vara väldigt aktiv inom SWEA. Vi är ett kul gäng som har många olika aktiviteter för olika intressen, men framförallt finns det alltid någon som har svaret på just den där kluriga frågan man har när man precis är nyinflyttad. Tveka inte att höra av dig till mig om du har frågor om livet som ny i Hong Kong!

sara.sundberg(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

 

Jag heter Lisa Colldén Hemberg och har bott i Hongkong sedan augusti 2013. Vi (min man och jag och våra två tjejer, födda 2010 och 2013) bor i Shatin i New Territories. Innan vi flyttade till Hongkong bodde vi i Stockholm och det här är första gången jag bor utomlands en längre period. Vi kom till Hongkong pga min mans arbete och som så många andra medföljande med barn jobbade jag inte den första tiden här. Under den tiden kunde jag dock njuta av att få upptäcka Hongkong med allt det har att erbjuda av både stadsmiljö och naturupplevelser. Jag är särskilt förtjust i de fantastiska hikingmöjligheterna och hikar med SWEA varje vecka. Numera jobbar jag deltid, 60-80%, något som är ganska svårt att uppnå i Hongkong men är väldigt lyxigt då det i mina ögon ger det bästa av två världar. Jag är också ganska aktiv i SWEA, både som medlemsansvarig och i programgruppen. Mina döttrar går i Yew Chung International School, en tvåspråkig (engelska och kinesiska) internationell skola på Kowloonsidan. Jag svarar gärna på frågor om det mesta vad gäller livet i Hongkong (antingen själv eller genom att slussa vidare frågan), t ex om hur det är att ha lite yngre barn i Hongkong, att bo i New Territories, hiking eller frågor kring hemhjälp och skolor.

Tveka inte att höra av dig till lisa.collden(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com

Välkommen till Hongkong!

 

Hej! Jag heter Emma Stolt Bragée. Jag och min man Anders flyttade från Stockholm till Hong Kong vid årsskiftet 15/16 på grund av min mans arbete. Vi bor i Wan Chai, som är en superhärlig stadsdel med nära till det mesta. Här trivs vi riktigt bra! Det är första gången vi bor utomlands och har hittills haft en fantastisk tid i denna underbara stad! Jag, som medföljande, har inte jobbat sedan vi kom hit och har bland annat ägnat mig åt att utforska Hongkong, skapa mig ett eget nätverk, träna, läsa böcker, fixa med praktiska saker i vardagen, och njuta av värmen. SWEA fyller en viktig funktion för både nyinflyttade och för dem som bott här längre. Det är ett härligt gäng som bidrar med massa energi, roliga aktiviteter och events, tips och idéer, och det är lätt att känna sig välkommen. När en kommer som ny till en stad kan det vara skönt att veta att det finns någon eller några att höra av sig till med frågor, som visar en runt, bjuder med en på något event eller liknande, och det är en av de bästa fördelarna med SWEA!

Hör gärna av dig till mig om du/ni har några frågor, behöver hjälp med något eller bara vill prata! emmasbragee(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com